dimarts, 5 de març del 2013

BENVINGUT AL BLOG DE LES LLAMINADURES

Què és la llaminadura?

Una llaminadura és un menjar fet més per a plaure al paladar que per nodrir. És dolça amb escàs o nul valor nutritius en proteïnes, vitamines i minerals però el contingut en sucre o en greix por ésser molt alt.

Quins tipus de llaminadures pode trobar?

- Caramel: llaminadura en forma de pastilla o barra feta de pasta o caramel a la qual s'ha afegit alguna essència. N'hi ha de moltes classes: piruletes, toffees, etc.
- Pastissets comercials: llaminadura feta de pasta de farina i d'oli o mantega, ensucrada i aromatitzada, cuita al forn i que se sol guarnir o farcir amb crema o altres ingredients.
- Mató de monja: llaminadura que es prepara amb llet d'ametlles batuda, rovell d'ou, sucre i midó.
- Núvol: llaminadura en forma de pastilla, de boleta, etc., format per una base masticatòria plàstica i sucres, aromatitzats, colorants i altres ingredients.
- Gelat: producte obtingut en batre i congelar una barreja pasteuritzada i homogeneïtzada de llet o derivats làctics i altres aliments amb additius.
- Bombó: dolç petit recobert de xocolata i a vegades farcit de fruita seca o confitada, de fondant, delicors, de caramels, etc.


5 comentaris: